Nieuws

EXPOSITIE BLOEMENDAGEN / 22 t/m 25 APRIL  2023/ DE VERBEELDING VOORBIJ

De verbeelding voorbij

Tijdens de Bloemendagen in Anna Paulowna is er verspreid over het erf van Nieuw Bouwlust een expositie over de wijze waarop fotografie zich ontwikkeld heeft tot een medium waarmee de omgeving, gevoelens en gedachten verbeeld worden, maar ook steeds meer gecreëerd. Analoge fotografie was lange tijd de enige manier om afbeeldingen vast te leggen. Met de komst van digitale fotografie veranderde het fotografisch landschap volledig. En dan nu de opkomst van AI, kunstmatige intelligentie, met misschien nog meer impact op de samenleving als destijds de komst van internet. En met een zee aan mogelijkheden voor het verleggen van grenzen in fotografie en film. Op de expositie kun je kennis maken met het werk van 10 verschillende kunstenaars, die allemaal een eigen manier hebben om oude en nieuwe technieken in te zetten. Ervaar het als een reis door de geschiedenis van de fotografie tot aan de nieuwste mogelijkheden die AI biedt. We zijn te bezoeken van zaterdag 22 april tot en met dinsdag 25 april tussen 10.00 en 17.00 uur. We hopen je dan te ontmoeten! NIEUW BOUWLUST KLEIWEG 3 ANNA PAULOWNA

Bergen en de Zee

Bergen en de Zee

Bergen en de Zee

Onze kleine uitgeverij, Bruin en Duinmeijer heeft een uitgeverij kamer ingericht bij Galerie Klein Zwitserland! De boeken zijn voor deze gelegenheid -ontboekt- en de pagina s van in totaal drie boeken zijn elk op een afzonderlijke wand gemonteerd. Te zien in de wo t/m zo 11.00 tot 18.00 uur aan de Duinweg 30 Schoorl. Boven staand BERGEN EN DE ZEE, Twee pagina's - van wat één van de grootste boeken van ons land moet worden - aan de wand. Strofes en beeld onttrokken aan een verhaal. Een boek voor de gelegenheid ontleedt.

 

Lees meer

De kaft voorlopig in het zand gestrand. Juist ja, bladzijdes, twee in getal. Tentoongesteld duin rijzend uit dalweg en strand. Een huis dat de blinkerd kroont. Dromen wellicht over wie het bewoont. Ja, realiteit zowel als pure verbeelding. Het mag worden getoond. Met inkt, pen, penseel en wat inspiratie is het wit tot leven gekomen. Een creatie van Monique Bruin en Chris Duinmeijer tezamen Bruin en Duinmeijer Uitgevers makers van unieke boeken Onze speciale dank gaat uit naar Harold en Mirjam van galerie Klein Zwitserland die ons in de gelegenheid stellen om onze kleine uitgeverij bij u onder de aandacht te mogen brengen.

Monique Bruin en Chris Duinmeijer, uitgevers

 

woe t/m zo 11.00 tot 18.00 uur

Galerie Klein Zwitserland

Duinweg 30

Schoorl

 

boekje Hartszaken

Alweer het vierde boek van Bruin en Duinmeijer Uitgevers!

Boek ontwerp en uitvoering: Monique Bruin

Tekeningen en tekst: Chris Duinmeijer

Voormalig kloostertuin Ursulinen

Ursulinen Klein Zwitserland
tekst ursulinen

Te bewonderen bij

Galerie Klein Zwitserland

woe t/m zo 11.00 tot 18.00 uur

Duinweg 30

Schoorl

series

Birds

Alkmaar and its sunbeams

Bergense Heerlijkheid door het oog van een pinhole camera

Casino Huisduinen

Reflection

Droomreis

Droomreis

Camera Fantastica Alkmaar

Blue

Fossus Schoorl - Pinhole photography

Camera Fantastica in Amsterdam

Hondsche Bosche zeewering

Alkmaar in panorama

Amstel aan het IJ

MoniqueBruin@Duin Bergen 1

Grafiek

Monique Bruin sterkenhuis1 18 x 18

Camera Fantastica Bergen NH

Inside out Berlin

Inside out Berlin

De verlichte wijze

Op verlichte wijze

Bergen Uitgelicht

Bergen Uitgelicht

my room has a vieuw

Room with a view

Silverwisper-prinsendam


Instalations

De oorsprong van het Heden

De oorsprong van het heden

coproductie Monique Bruin en Silvia Kruidenier

Voetspoor

Voetspoor

tiempo sin tiempo

Tempo Sin Tempo

about me

 

voetspoor
Monique Bruin

ARTIST = PHOTOGRAPHER