10
10 Monique Bruin

No Tittle
Book

Bergen en de zeeHet zesde unica boek van Bruin en Duinmeijer Uitgevers. Een leparello van maar liefst 3 meter lang van een 360 graden zicht op Schoorl bezien vanaf het mooi open grasland, tussen de Duinweg en de Omloop, ter hoogte van Klein Zwitserland. Tekeningen en boekontwerp: Monique Bruin Grijstonen: Chris Duinmeijer brengen.


Bergen en de zee
Bergen en de Zee

Bergen en de Zee
Twee pagina's - van wat één van de grootste boeken van ons land moet worden - aan de wand. Strofes en beeld onttrokken aan een verhaal. Een boek voor de gelegenheid ontleedt.

De kaft voorlopig in het zand gestrand. Juist ja, bladzijdes, twee in getal. Tentoongesteld duin rijzend uit dalweg en strand. Een huis dat de blinkerd kroont. Dromen wellicht over wie het bewoont. Ja, realiteit zowel als pure verbeelding. Het mag worden getoond. Met inkt, pen, penseel en wat inspiratie is het wit tot leven gekomen. Een creatie van Monique Bruin en Chris Duinmeijer tezamen Bruin en Duinmeijer Uitgevers makers van unieke boeken. Onze speciale dank gaat uit naar Harold en Mirjam van Galerie Klein Zwitserland die ons in de gelegenheid stelden om onze kleine uitgeverij bij u onder de aandacht te brengen.


Ontvouwen verhalen
ontvouwen verhalen

Ontvouwen verhalen is een handgemaakt sculpturen boek

Boek ontwerp en uitvoering; Monique Bruin

Tekeningen: Chris Duinmeijer

Inlegboekje tekst: Monique Bruin

Hartszaken

Alweer het vierde boek van Bruin en Duinmeijer Uitgevers!

Boek ontwerp en uitvoering; Monique Bruin

Tekeningen en tekst: Chris Duinmeijer

boekje Hartszaken

 

Van Wiel tot Automobiel
autoboek

Boek ontwerp en uitvoering; Monique Bruin

Tekeningen en tekst: Chris Duinmeijer

Het vergeten tekeningen boek
DSC00898
Het vergeten tekeningen boek

Ze duiken op uit kastjes, laatjes en stapels kladpapier, tekeningen waarvan je vergeten was dat je ze ooit had gemaakt. Het waren stijlexperimenten, losse flodders of ze pasten niet in het moment. In ieder geval ze raakten zoek, verdwenen uit beeld en werden vergeten. En dan grote schoonmaak en daar zijn ze weer. De prullenbak, nou nee, niet direct. Ze treffen je, raken aan oude snaren en belanden op een stapel te overdenken nogmaals te selecteren materiaal. Bij nadere beschouwing blijkt dat ze hun eigen verhaal vertellen. Daarom hier het vergeten-tekeningen-boek.

Boek ontwerp en uitvoering: Monique Bruin

Tekeningen en tekst: Chris Duinmeijer

kijkkast Tuin- Oostdorp
Kijkkast Tuin- en Oostdorp Bergen NH

Ontstaan tijdens de lockdown in Coronatijd, tentoongesteld langs de openbare weg in de wijk Tuin- en Oostdorp Bergen NH om te kunnen worden bekeken door passanten. Kijkkast kreeg een vervolg gekregen en was te bewonderen tot mei 2023 op een nieuwe locatie: Galerie Klein Zwitserland - Duinweg 30 - Schoorl van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tentoongesteld werd het handgemaakt boek. Van uitgevers Monique Bruin en Chris Duinmeijer en van gastkunstenaars. Kijkkast wordt regelmatig ververst. Ondertussen is Galerie Klein Zwitserland onder een andere naam in een ander deel van het land verder gegaan. Daarmee kwam een einde aan het bezichtigen van Kijkkast Tuin- en Oostdorp Bergen NH. Een mooie periode afgesloten, en erg veel plezier aan beleefd.

De Tuin

Met dit handgebonden boek in prachtige cassette een uitstap naar de tuin. Zittend in het gras, kijkend naar al dat groeit en bloeid en naar dat wat we niet zien. Het bodemleven, de dappere beerdiertjes. Met inktpen en pastelverf tekende Monique Bruin dit tuinavontuur op en nodigde Jet uit een tekst te schrijven over de tuin.Monique Bruin en Chris Duinmeijer, uitgevers

 
Met een teen in de zee en een parasol boven je bol

Het eerste handgemaakte boek van Monique Bruin en Chris Duinmeijer wordt gepresenteerd in Kijkkast en is te bewonderen bij Galerie Klein Zwitserland - Duinweg 30 - te Schoorl deze zomer van 2021, donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kijkkiosk Tuin- en OOstdorp

Deze bijzondere virale tijd heeft zeker bijgedragen aan het ontstaan van ons eerste boekje: Met een teen in zee en een parasolletje boven je bolletje. Zo heeft het online winkelen een grote vlucht genomen het laatste jaar. Waardoor een huishouden veel verpakkingsmateriaal binnenkrijgt. Weggooien, laten recyclen, kan natuurlijk. Maar je kunt het ook hergebruiken of er iets van maken. Boekjes bijvoorbeeld, zoals in ons geval. En het onderwerp dan, de zee, hoe valt dat te rijmen met de Corona-tijden. Nou, kort gezegd, er zijn veel beperkingen, maar gelukkig kun je limonade, een windschermpje, stoeltje en een kleedje achterop je fiets laden. En aan zee kapitein Nemos gaan begroeten. Mijmerend op een badlaken ontstaan verhalen als vanzelf of ze komen gewoon langs. Aangespoelde, verwaaide, zwemmende, vliegende, varende, wandelende verhalen. Ze hoefden slechts te worden opgetekend. En ondertussen ademt men frisse zeelucht en wordt bruin. Moniqué Bruin en Chris Duinmeijer, uitgevers

Boek ontwerp en uitvoering; Monique Bruin